День відкритих дверей СумДУ у форматі «швидких побачень» за участі викладачів, співробітників та здобувачів кафедри ППСТ

20 квітня 2024
20 квітня в СумДУ відбувся День відкритих дверей. Захід передбачав незвичний формат – абітурієнти знайомилися зі спеціальностями в формі «швидких побачень».

Здобуваємо тренерський досвід на базі університету третього віку

18 квітня 2024
18 квітня Катерина Завадська, здобувачка освітньої програми «Соціальна робота» СумДУ, провела перше заняття тренінгового курсу «Говори. Слухай. Відповідай» на факультеті психологічної підтримки університету третього віку Сумського міського територіального центру «Берегиня».

Рух "Бджоли - за мед, а психологи і медики - за транс" набирає оберти: майстер-клас доцента кафедри ППСТ С.О. Ніколаєнка

17 квітня 2024
17 квітня у «Конгрес-центрі» відбувся третій майстер-клас «Практичне введення в трансову роботу», який провів доцент кафедри ППСТ С.О. Ніколаєнко.

Гра як спосіб розповісти про важливе: профорієнтаційний захід від здобувачів ОП "Соціальна робота"

16 квітня 2024
16 квітня здобувачі освітньої програми «Соціальна робота» провели цікавий і корисний захід «Від мрій до дій» з метою популяризації соціальної роботи серед майбутніх абітурієнтів та студентів.

На Масляну студенти спеціальності «Соціальна робота» та «Психологія» вийшли за межі університетський аудиторій і прямо на одній із центральних вулиць міста – Харківській– провели «лабораторну роботу» із залучення сумчан до спільної участі.

Таким чином студенти та викладачі кафедри політології, психології та соціокультурних технологій долучилися до сусідського свята «Масляна», ініційованого громадською організацією «Центр громадських ініціатив «Інтелект Сумщини»». Захід відбувся прямона майданчику між зупинкою СКД та Лавиною.В наявності були всі атрибути Масляної – млинці та чай, а також музика, конкурси і призи. Таким чином було напрацьовано досвід втілення традицій європейських сусідських свят, які з 2000 року активно популяризуються у багатьох країнах за ініціативою парижан для зміцнення суспільства, укріплення соціальних зв’язків людей, які живуть зовсім поруч.

До свята долучилися жителі мікрорайону і всі бажаючі.На пропозицію партнерства у проведенні заходу відгукнулися депутат Сумської міської ради В’ячеслав Степченко, директор ТОВ «Керуюча компанія «Сумитехнобудсервіс»» Сергій Хрупа, голова Асоціації ОСББ Сумщини Роман Гученко, голова Ради голів будинкових комітетів міста Суми Інеса Кутас, інші громадські діячі в сфері житлово-комунального господарства. Основну ж організаційну та анімаційну роботу (квест, опитування, майстер-класи, фотосесії) виконали студенти та викладачі спеціальності "Соціальна робота". Присутні не лише святкували, але й обговорювали варіанти різних форм управління у багатоквартирних будинках, адже питання утримання цих будинків є проблемним і для мешканців, і для влади, і для обслуговуючих компаній. Особливу ґрунтовність заходу забезпечити викладачі та магістранти спеціальності «Енергетичний менеджмент», які надали сумчанам консультації з утеплення будинків та енергозбереження, провели дуже важливу інформаційну роботу щодо необхідності турботи мешканців багатоквартирних будинків про ці будинки як об’єкти спільної власності.

Не зважаючи на дуже холодну та «колючу» погоду, учасники отримали від свята багато корисної інформації, були напрацьовані нові зв’язки між фахівцями та місцевими жителями, створена атмосфера свята на радість сусідам. Все вдалося завдяки дружній команді професіоналів, як представляли різні соціальні сектори й різні фахові спрямування. Для студентів та магістрантів це був гарний спосіб набуття досвіду професійних комунікацій із людьми.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.