Рух "Бджоли - за мед, а психологи і медики - за транс" набирає оберти: майстер-клас доцента кафедри ППСТ С.О. Ніколаєнка

17 квітня 2024
17 квітня у «Конгрес-центрі» відбувся третій майстер-клас «Практичне введення в трансову роботу», який провів доцент кафедри ППСТ С.О. Ніколаєнко.

Гра як спосіб розповісти про важливе: профорієнтаційний захід від здобувачів ОП "Соціальна робота"

16 квітня 2024
16 квітня здобувачі освітньої програми «Соціальна робота» провели цікавий і корисний захід «Від мрій до дій» з метою популяризації соціальної роботи серед майбутніх абітурієнтів та студентів.

Гостове заняття для магістрантів ОП "Організаційна психологія" відбулося на кафедрі ППСТ

16 квітня 2024
16 квітня відбулося гостьове заняття здобувачів освітньої програми "Організаційна психологія" другого (магістерського) рівня вищої освіти з фахівцем з персоналу Німецького товариства Міжнародного Співробітництва (GIZ) Юлією Пронь.

Здобувачки ОП "Психологія" провели практичне заняття в ГО "Феліцитас"

15 квітня 2024
11 квітня здобувачки 2 курсу освітньої програми "Психологія" відвідали ГО "Феліцитас", де мали можливість провести практичне заняття з ліплення повітряним пластиліном.

З нагоди Європейського дня сусідів (26 травня) в рамках волонтерського проекту студентів спеціальності «Соціальна робота» відбулися заходи в дворах трьох багатоповерхівок на вулиці Богуна, Горького та Харківській. Вуличні свята залежні від примх погоди й тому заходи були перенесені з п’ятниці 26 на наступні понеділок і вівторок.

Проблематика самоорганізації в сусідських спільнотах в поточному навчальному році гармонійно ввійшла в перелік напрямів наукового дослідження та практичної діяльності кафедри психології, політології та соціокультурних технологій СумДУ. Як наслідок – відповідна тематика курсових та дослідницьких робіт студентів. Для тих, хто навчається на спеціальності «Соціальна робота», практика взаємодії зі сусідськими спільнотами – це можливість побачити реальні людські стосунки, а залучення до організації сусідського свята – це застосування на практиці розглянутих протягом року технологій соціальної роботи, а також методів і засобів педагогічної діяльності.

Що ж стосується заходів із нагоди Європейського дня сусідів, то головними їх учасниками на всіх трьох майданчиках стали діти, вони активно долучилися до невеличких вуличних майстер-класів та ігрових програм. Нескладні ігри, запропоновані студентами, викликали хвилю позитивних емоцій і запрошення до нових зустрічей. Дорослим було запропоновано стати учасниками опитування із тематики самоорганізації за місцем проживання та заспівати разом.

Зазначимо, що Європейський день сусідів було започатковано в 1990 році у Парижі для укріплення соціальних зв’язків між людьми. Нині це свята набуває особливого сенсу, адже Генсек ООН Антоніу Гутерреш назвав відсутність довіри між людьми в числі трьох основних проблем світової спільноти.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.