Дата публікації:
22 травня 2020
Кількість переглядів:
5290
Поділитися:

У галереї мистецтв «Академічна»  Сумського державного університету відкрилася незвичайна виставка «Шляхи творчості». Саме таку назву мала легендарна виставка у Конотопському краєзнавчому музеї 1991 року, яка започаткувала низку показів у Білопіллі, Сумах, Києві та Гданську, присвячених всесвітньовідомому художнику Казимиру Малевичу.

Університетська галерея реконструювала конотопську виставку 25-річної давнини. До експозиції увійшли твори 19 художників з Сум, Києва, Харкова, Конотопа, Бурині (Україна), Ніцци (Франції), Бяльсько-Бяла (Польща), Таруси і Курська  (Росія). Глядач може познайомитися з 28 творами графіки, живопису та декоративного мистецтва. Окремий розділ складають  унікальні архівні матеріали (фотографії, афіші, запрошення), деякі з цих артефактів вже є справжніми раритетами.

Микола Бондаренко, Людмила Воронова, Іван Лукаш, Олександр Садовський, Віктор Сигуля, Ігор Швачунов, Михайло Юденков були учасниками виставки «Шляхи творчості» у Конотопському музеї. Але в експозиції є твори нових авторів з Сум, Києва, Курська та польського міста Бєльсько-Бяла. Отже, з’явилася можливість оцінити пошуки митців у ХХІ ст. «Гвіздком» експозиції безперечно є твір конотопського художника Володимира  Борошнєва - невтомного популяризатора творчості К. Малевича під назвою «Загадка Малевича або явлення чорного квадрата на конотопському озері». Цей твір, так само, як і роботи деяких інших митців зберігається у мистецькій колекції нашого університету. Вернісаж виставки підготували і провели  студенти 2-го курсу спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності». Увінчав вернісаж конкурс «Квадрат», в якому взяли участь учасники вернісажу.

С. Побожій, доцент кафедри психології, політології та соціокультурних технологій

Про виставку в ЗМІ

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.