Дата публікації:
10 вересня 2020
Кількість переглядів:
315
Поділитися:

Галерея мистецтв «Академічна»  продовжує цикл виставок, тематика яких пов’язана з дисципліною «Топографія культури». Першим тематичним показом стала графіка сумського митця Ігоря Швачунова «Топографія Коктебеля». Ця виставка стала темою дипломної роботи Юлії Середи (група КД-61), яку студентка успішно захистила.

Новий навчальний і виставковий рік галерея розпочала з виставки, що продовжила висвітлювати проблеми навчального курсу, які почали опановувати студенти 4-го курсу спеціальності МСКД.

На цей раз до експозиції увійшли живописні твори українських і польських художників, які закарбували на своїх полотнах краєвиди міста Суми. Автори з різних міст України (Кропивницький, Київ, Могилів-Подільський, Полтава, Суми) по-своєму побачили топографію нашого міста, оригінально інтерпретуючи знакові архітектурні пам’ятки як у колориті, так і в композиції. Окреме місце в експозиції займають твори, написані на Луці, поблизу Меморіального Будинку-музею А. Чехова. У цьому музеї проходять ознайомлювальну практику студенти першого курсу спеціальності МСКД. Цікаві образи цих місць відтворили у своїх творах польські художники Алан Конопчинський, Йозеф Шуба, Анна Щмєшек. Виставка дає також можливість прослідкувати відмінність творчої манери українських та польських митців, темою творів яких стало наше місто. Репрезентовані твори входять до мистецької колекції СумДУ.

С. Побожій, доцент кафедри ППСТ, керівник галереї  «Академічна»

Ілюстрації

0443     Борис Єрьомін (Донецьк). Міст над рікою. 2013

12121212.jpg

0446     Михайло Юденков (Суми). Олександрівська гімназія. 2013

1414141.jpg

0457      Марина Рожнятовська (Полтава). Лучанські береги. 2012

14144

 

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.