Дата публікації:
04 лютого 2022
Кількість переглядів:
110
Поділитися:

26-27 січня на базі Сумського державного університету учасники з Сумської обласної державної адміністрації, поліції, служби з надзвичайних ситуацій, прикордонної служби, територіальної оборони та медіа працювали над вирішенням симульованої інформаційної кризи. 

Головне завдання навчань - це посилення горизонтальних зв’язків між державним, силовим і цивільним секторами, адже саме взаємна довіра та готовність співпрацювати злагоджено є запорукою стійкості громади. 

Професор кафедри Андрій Лебідь та старший викладач Микола Назаров виступили у якості співорганізаторів навчань від Сумського державного університету. Микола Назаров запевняє, що основа вирішення будь-якої кризи на локальному рівні - це міцні зв’язки між професіоналами з різних організацій та установ, зокрема тими, які підготовлюють та ухвалюють рішення.

Також на навчання завітали спостерігачі з Консультативної місії Європейського союзу в Україні (КМЄС), яка надає підтримку державним органам України у послідовному реформуванні сектору цивільної безпеки шляхом надання стратегічних консультацій і практичної підтримки.

Навчання завершилися урочистим врученням сертифікатів за участі першого заступника голови Сумської ОДА Тараса Савченка та Посла Естонії в Україні Каімо Кууска.

Протягом січня - травня 2022 року симуляційні кризові навчання також відбудуться у 7 містах України: Дніпрі, Маріуполі, Запоріжжі, Миколаєві, Херсоні, Одесі та Харкові. 

Довідково:

Міжнародний центр оборони та безпеки (ICDS) є провідним аналітичним центром в Естонії та спеціалізується на тематиці оборони, безпеки та зовнішньої політики. ICDS прагне стати найбільш авторитетним регіональним аналітичним центром у сфері досліджень з питань безпеки і оборони в Естонії, а також серед партнерів і союзників.

Програма "Стійка Україна" має на меті впровадження стандартів виміру стійкості українського суспільства та постійне вдосконалення даної системи. Програма впроваджується Міжнародним центром оборони та безпеки (ICDS) з 2016 року за підтримки Міністерства закордонних справ Естонії в рамках програми співпраці в сфері розвитку.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.