Дата публікації:
25 червня 2022
Кількість переглядів:
115
Поділитися:

Студенти спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності» Сумського державного університету Катерина Кравченко, Сніжанна Стократна, Тетяна Тимофєєва та Аліна Ткаченко. Їх викладачі  Андріана Костенко та Валентина Опанасюк.

Це ті, хто за результатами онлайн голосування (рубрика глядацьких симпатій) блискуче переміг на Всеукраїнському конкурсі проектів DemVision (ДемБачення), пристрасті  навколо якого ще довго вируватимуть, а результати вражають своїм значенням та перспективами.

Конкурс пройшов у межах навчальної дисципліни «Демократія: цінності, принципи, механізми»…

Що є запорукою життєвого успіху? Тут не про абстракції. Маються на увазі звичаєві «людські» сутності: задоволення роботою, матеріальне благополуччя, здоров’я, сімейний затишок.

Як правило, для щастя завжди не вистачає утаємниченого «чогось». Хтось з людей розуміє цінності, але не усвідомлює принципи. Дехто має принципи, але не може визначитися з ціннісними пріоритетами та не є сильним у практиці. А окремі персони є успішними практиками, але слабкими теоретиками у частині цінностей.

Курс «Демократія: цінності, принципи, механізми» цілиться саме на таку тріаду, що веде людину до її мрії. У цій тріади точно  оте утаємничене «чогось», якого не вистачає для щастя, стає явним, набуває ознак реальності, тому мислиться цілком досяжним.  Оте інтегроване «три в одному» розширює можливості студентів до усвідомлення свого місця та впевненого руху по дорозі життя із розумінням правильності руху.

* * *

Онлайн трансляція конкурсу DemVision йшла у мережі Facebook – тож тисячі поціновувачів демократії з усього світу мали можливість відчувати ритми молодих українських сердець з провідних вищих навчальних закладів України, що «тут і зараз» змінюють світ навколо.  Справжні творці майбуття, вони наживо демонстрували усьому світові як діяти у царинах наближення військової перемоги українського народу, подолання расизму, вирішення питань міграції, екології, сімейного насилля, студентського самоврядування. Нашим студентам прийшлося продемонструвати неабияку волю до перемоги: через звичайні для військових обставин труднощі із зв’язком Сніжанна Стократна не змога презентувати проект. Її замінила Тетяна Тимофєєва. І блискуче справилася із завданням!

Рівень значення представлених  проектів відповідає рівню журі – у його складі уповноважені особи Центральної виборчої комісії (ЦВК), Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), міжнародних та громадських організацій, викладачі закладів вищої освіти.

Це не може не тішити, бо тут ми спостерігаємо спроможність нашого суспільства чути молодь, бачити молодь, розраховувати на молодь.

Вітаємо з перемогою!

Олег Туляков,

голова громадської ради

при Сумській обласній державній адміністрації

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.