Дата публікації:
09 серпня 2022
Кількість переглядів:
88
Поділитися:

Цим дописом ми розпочинаємо розповідь про участь команди проекту ГО «Центр громадських ініціатив «Інтелект Сумщини» за темою  «Мир у цифровий час» у протистоянні з агресором впродовж гострої фази українсько-російської війни на території Сумської області.

Місто Суми, березнь-квітень 2022 року… Горезвісна Кантемирівська дивізія рф отримує жорстку відсіч від вояків Сумської територіальної оборони та бригади «Холодний яр» ЗСУ. Жахи бомбардувань, вуличних боїв та інформаційних атак. Загроза гуманітарної катастрофи. У оточеному місті стає гостре питання постачання медикаментів та приладів для пацієнтів Сумської міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди. Через блокаду міста перспективи примарні. Нема чим лікувати дітей та поранених вояків.

І тут спрацювала здатність українського народу гуртуватися у критичні часи, утворюючи при цьому специфічні соціальні мережі, які, за класичним визначенням теоретика соціального капіталу П’єра Бурдьє, «may bring us profit» (можуть принести нам зиск).

Давня дружба та ділові стосунки між трьома особами: координатором проекту «Мир у цифровий час» Олегом Туляковим, завідувача відділення лікарні Святої Зінаїди Олександром Хоменком та активним учасником ГО «Фонд регіональних досліджень» підприємцем Олегом Соколовим дала можливість отримати допомогу з відділення фонду «Карітас», що впроваджує діяльність у Польші. Знайшли й волонтерів, що привези вантаж у суми попри небезпеку та перешкоди.

Результат – врятовані дитячі життя та віра у спроможність долати ворога.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.