Дата публікації:
11 серпня 2022
Кількість переглядів:
96
Поділитися:

Цим дописом ми продовжуємо розповідь про участь команди проекту ГО «Центр громадських ініціатив «Інтелект Сумщини» «Мир у цифровий час» у протистоянні з агресором впродовж гострої фази українсько-російської війни на території Сумської області.

Амбасадор проекту «Мир у цифровий час» Андрій Макаренко  – молодий фермер, що займається також активною громадською діяльністю у місті Путивль Сумської області.

Від початку активної фази протистояння він вирішив стати до зброї. Бо ще до 24 лютого усвідомлював ступінь та характер небезпеки, оглядаючи вишуковані війська ворога, що з геометричною прогресією накопичувалися на кордоні рідної Сіверщини з мордором. Спавжній аграрій – він живе у полях, тому й відчуває небезпеку певним утаємниченим звязком з природою, до якої таке відчуття небезпеки приходить відразу- раніше, ніж до людей. Справжній аграрій – він пантеїст, тож світ його богів існує у кожному знайомому з дитинства куточку. І ті боги виявилися краще  усіх розвідників.

Спочатку Андрій рушив до лав місцевої територіальної оборони. Успішно даючи відсіч загарбникам, шматуючи його тіла та техніку у рідних лісах та луках, Андрій щоденно прагнув до серйозних боїв.

Врешті він потрапляє у склад регулярного підрозділу Збройних Сил України та відправляється на передову лінію…

Слова «боронити землю» на тій ділянці фронту, що називається «нуль», стають зрозумілими у граничних межах – бо ти реально бачиш ту орду, що ніби ось-ось поглинє тебе та усе твоє рідне, зжере твою душу і память, зітре минуле й майбуття. І тут питання твоїх цінностей: якщо Україна для тебе є значимою, то ти зможеш енергію страху перетворити у власну силу та розум.

У певні часи своєї історії людство доходить до краю. Тоді починаються війни. Цивілізація ламається і на горизонті зявляється її смерть.

Але назустріч темряві йдуть солдати. Своїми тілами вони заповнюють пустелю Небуття, рятуючи усіх нас

Далі буде.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.