Дата публікації:
14 серпня 2022
Кількість переглядів:
101
Поділитися:

Цим дописом ми продовжуємо розповідь про участь команди проекту ГО «Центр громадських ініціатив «Інтелект Сумщини» «Мир у цифровий час» у протистоянні з агресором впродовж гострої фази українсько-російської війни на території Сумської області.

Кінець лютого – початок березня 2022 року. Місто Суми в оточенні. Дістати продукти – на межі неможливого…

У тенета голоду починають потрапляти не тільки місцеві. Розуміючи, що місто Суми – це потужний бастіон, що дасть відсіч самому сильному та лютому ворогу, деякі люди покинули села та знайшли прихисток саме у Сумах. Тож і вони потрапили у тенета голоду.

Координатор проекту «Мир у цифровий час» Олег Туляков разом з колегами шукав можливості поставки продуктів як для людей, так і для вояків територіальної оборони. Щодо останніх, то намагалися також вирішувати питання поставки тактичного обладнання. Найбільша складність полягала у забезпеченні доставки вантажу до оточеного місця через лінію фронту. Проблему вдалося вирішити завдяки налагодженій ще до загострення військового конфлікту всеукраїнській мережі. Благодійний фонд «Мелек» з міста Полтава доставив вантаж, що був розподілений серед вояків територіальної оборони, місцевих жителів та переселенців. Родзинкою гуманітарного вантажу було те, що продукти були виготовлені мешканцями Полтавщини у домашніх умовах.

Можливість вирватися з тенет голоду – то не єдиний позитивний наслідок цієї історії. Не менш важливим є те, що люди згуртувалися навколо спільної задачі вистояти, оскільки усвідомили, що про них піклуються.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.