Дата публікації:
28 вересня 2022
Кількість переглядів:
79
Поділитися:

Чергове проектне блог-кафе ГО "Центр громадських ініціатив " "Інтелект Сумщини" було організовано у співпраці з Сумським осередком Всеукраїнського товариства "Просвіта". Учасникам заходу було представлено пілотний проект фільму "Бувальщина", що заснований на спогадах Олексія Шевченка, якого у 20 років за проукраїнські погляди наприкінці 1980-х піддали важким тортурам у психіатричній лікарні.

Наразі Олексій очолює Сумський осередок Товариства "Просвіта" і разом з Олегом Туляковим, доцентом СумДУ, координатором проекту "Мир у цифровий час", працює у громадській раді при Сумській обласній державній адміністрації.

Зняв фільм амбасадор проекту, член організації " Молода Просвіта " Євген Тараненко.

На заході, зокрема, обговорювали фільм, згадували інших сумських дисидентів, наводили паралелі каральних методів знищення українськості у виконанні КДБ та реалій сучасності.

Усі зійшлися на тому, що збережені дисидентами форми українського духу наразі відіграють важливу роль у збройному протистоянні з рф.

«Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина».

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.