Дата публікації:
16 жовтня 2022
Кількість переглядів:
231
Поділитися:

Сьомого жовтня студенти групи Пл-01: Тверда Юлія та Шинкаренко Анастасія в межах практики провели лекційне заняття з дисципліни за вибором "Психологія спілкування" для студентів 2 курсу різних інститутів/факультетів університету.

По темі лекції: "Ускладнене спілкування", були розглянуті питання: 1. Поняття про ускладнене спілкування. Види ускладненого спілкування. 2. Дефіцитне спілкування як різновид ускладненого спілкування. Відчуженість як безпосередня причина дефіцитного спілкування. 3. Дефектне спілкування. Сутність, функції, різновиди та рівні сором’язливості, тривожності, ригідності, емпатії як чинників дефектного спілкування. 4. Деструктивне спілкування. Агресивність особистості у якості безпосередньої причини та показника розвитку деструктивного спілкування. Форми агресії. 5. Егоїзм як особистісна риса, що робить спілкування деструктивним. Обман, неправда, брехня як форми деструктивного спілкування. 6. Ефективне спілкування як альтернатива ускладненому спілкуванню.

Теоретичний матеріал лекції був розкритий глибоко та повністю. Наводилися відповідні приклади. Лекція супроводжувалася мультимедійною презентацією та була сприйнята слухачами позитивно.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.