Дата публікації:
02 листопада 2022
Кількість переглядів:
114
Поділитися:

Студентки другого курсу спеціальності «Соціальна робота», вивчаючи курс «Соціальна геронтологія», не залишають без уваги і своїх старших рідних.

Про отриманий досвід розповідає студентка Аліна Сіробаба. Нашим завдання було зробити проект, який націлений на потреби похилих людей: це могли бути як і наші старші рідні, так і будь-яка людина похилого віку. Щоб дізнатися ці потреби, я проводила аналіз потреб моєю бабусі, яка погодилася брати участь у цьому проекті.

Аналіз потреб за допомогою певних методик допоміг мені дізнатися, що основною потребою моєї бабусі було спільне проведення часу за спільною діяльність, після чого ми обговорили з нею, яка б спільна діяльність була для неї найкраща і визначили, що це готування. Тому і проект я назвала «Солодощі від бабусі». Також одним із завданням проекту було залучення студентів першого курсу своєї спеціальності, що видалося для мене зовсім не складним. Комунікація з дівчатами, які погодилися брати участь в проекті, була легка, швидка та продуктивна.

Організація процесу була також доволі легка: я домовилася зі своєю бабусею про найкращий для нас обох день, коли можна провести захід. Це ж зробили й мої колеги, які також брали участь у моєму проекті. В результаті проведення заходу було гарно проведено час зі своїми старшими рідними, приготовлено смачні пироги разом з рідними, а тому й задоволено потребу, яку було визначено на початку. Звісно ж для того, щоб дана потреба похилих людей  була задовільнена повністю, а не тимчасово, такі заходи потрібно вводити у постійну дію, хоча б раз на тиждень за можливості, що призведе, ймовірно, до її зникнення, що я і дівчата, які брали участь у цьому проекті, будемо намагатися робити.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.