Здобувачі третього курсу освітньої програми «Соціальна робота» проводять заняття на базі ГО «Феліцитас»

26 квітня 2024
26 квітня відбулася чергова зустріч наших студентів третього курсу ОП «Соціальна робота» з вихованцями ГО «Феліцитас». Цього разу було проведене заняття з аплікації та заняття з рухової активності.

Гостьова лекція на тему "Психологічне консультування клієнтів різних соціальних категорій" для здобувачів ОП 053 "Психологія"

25 квітня 2024
25 квітня для здобувачів групи ПЛ-11 спеціальності 053 Психологія, в рамках вивчення освітнього компоненту «Психологічне консультування», Аллою Вікторівною Вознюк, доктором психологічних наук, професором, професором кафедри психології кафедри психології, політології та соціокультурних технологій, організовано та проведено гостьову лекцію на тему «Психологічне консультування клієнтів різних соціальних категорій».

Молодіжний табір з міжетнічної толерантності «Місто рівних» приймав гостей першого табірного дня

21 квітня 2024
21 квітня в Сумському державному університеті стартував перший день молодіжного табору «Місто рівних», який має на меті ознайомити учнівську та студентську молодь з поняттям міжетнічної толерантності, популяризувати цінності культурного різноманіття та взаємоповаги, принципи рівності, свободи, відкритості, толерантності.

День відкритих дверей СумДУ у форматі «швидких побачень» за участі викладачів, співробітників та здобувачів кафедри ППСТ

20 квітня 2024
20 квітня в СумДУ відбувся День відкритих дверей. Захід передбачав незвичний формат – абітурієнти знайомилися зі спеціальностями в формі «швидких побачень».

Кафедра психології, політології та соціокультурних технологій організувала та провела науковий семінар на тему «Використання методів позитивної психотерапії в роботі практичного психолога». Захід відбувся в рамках системної роботи з підвищення кваліфікації викладачів, що спрямована на вдосконалення організаційного, теоретичного та методичного забезпечення нових спеціальностей.

Із доповіддю перед учасниками семінару виступила професор кафедри психології Інституту філософської освіти та науки НПУ ім. М. П. Драгоманова Олена Темрук. У заході взяли участь також викладачі кафедри ППСТ, практичні психологи Психологічної служби СумДУ та практичні психологи – члени методичного об’єднання ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації м. Суми, психологи шкіл.

Учасники семінару мали змогу ознайомитись із методом позитивної психотерапії, її основними поняттями та особливостями застосування в роботі психолога. Предметом активної дискусії стали принципи міжкультурального підходу, техніки роботи та ступені терапевтичної моделі в «позитум-підході». Теоретична робота на семінарі поєднувалася з участю в демонстраційних вправах, що дало можливість більш глибокого аналізу отриманої інформації.

Така практика залучення провідних фахівців до спільної роботи  й обміну досвідом є ефективною та буде продовжена в майбутньому. Запрошуємо колег до участі!

Людмила Колісник,

викл. каф. ППСТ

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.