Дата публікації:
07 травня 2024
Кількість переглядів:
256
Поділитися:

7 травня - у перший день півфіналу «Євробачення-2024» - на базі кафедри психології, політології та соціокультурних технологій СумДУ відбулася онлайн-зустріч здобувачів освітньої програми Менеджмент соціокультурної діяльності з телевізійним продюсером, заслуженим журналістом України, випускником Сумського педагогічного інституту імені А.С. Макаренка Олександром Борисенком.

Гість розкрив особливості підготовки та проведення «Євробачення-2005» в Києві: пошуки головної концепції видовища (за оцінками експертів, найякісніша за всю історію конкурсу «телекартинка»), ефективне розподілення функцій поміж членами команди та інше.

Член Громадських рад при Держкіно, Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, Комітеті Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики, Олександре оцінив реалії співіснування сучасного телебачення з мережею «Інтернет», а також висловив думки щодо розвитку вітчизняної телеіндустрії. Так, свого часу креативний підхід було реалізовано на каналі «Мегаспорт», де Олександр працював генеральним продюсером. Про це свідчить високий рейтинг телеканалу та якісний продукт, створюваний командою професіоналів, який транслювався не тільки в Україні, але й за кордоном. Як досвідчений топ-менеджер Олександр поділився власною формулою успішного менеджменту – глибоке, практичне знання механізмів технології та увага до людей, що залучені до виконання проєкту.

Із задоволенням гість відповідав на питання здобувачів, пов’язані зі справжньою його пристрастю – театром. Учасники діалогу обговорили записи вистав «Без назви» та «Вертеп» за участю Олександра в рамках проєкту «Тернопільський тимчасовий театр».

Майбутнім менеджерам продюсер побажав розвивати вміння створювати команди й делегувати обов’язки, «виховувати» власну інтуїцію та не боятися важкої роботи, пов’язаної з втіленням креативних ідей.

Дякуємо Олександру Борисенку за змістовну бесіду! Бажаємо олімпійського здоров’я, реалізації нових цікавих проєктів та сподіваємось на нові зустрічі!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.