Ознайомлення здобувачів освітньої програми «Соціальна робота» із програмою «Ласкаво просимо до вулиці Сезам» відбулося на кафедрі ППСТ

02 травня 2024
В рамках вивчення предмету «Загальна та соціальна педагогіка» днями зі здобувачами ОП «Соціальна робота» було проведено заняття з ознайомлення з програмою «Ласкаво просимо до вулиці Сезам». 

Творче заняття для клієнтів ГО «Феліцитас» провели здобувачі освітньої програми «Соціальна робота»

30 квітня 2024
30 квітня чергове творче заняття для клієнтів ГО «Феліцитас» провели здобувачі освітньої програми «Соціальна робота». Це завершальний захід на нашій базі практики в цьому семестрі.

Результати другого дня молодіжного табору з міжетнічної толерантності “Місто рівних”

28 квітня 2024
28 квітня в Сумському державному університеті пройшов другий день молодіжного табору з міжетнічної толерантності “Місто рівних”.

Здобувачі третього курсу освітньої програми «Соціальна робота» проводять заняття на базі ГО «Феліцитас»

26 квітня 2024
26 квітня відбулася чергова зустріч наших студентів третього курсу ОП «Соціальна робота» з вихованцями ГО «Феліцитас». Цього разу було проведене заняття з аплікації та заняття з рухової активності.

З нагоди Європейського дня сусідів (26 травня) в рамках волонтерського проекту студентів спеціальності «Соціальна робота» відбулися заходи в дворах трьох багатоповерхівок на вулиці Богуна, Горького та Харківській. Вуличні свята залежні від примх погоди й тому заходи були перенесені з п’ятниці 26 на наступні понеділок і вівторок.

Проблематика самоорганізації в сусідських спільнотах в поточному навчальному році гармонійно ввійшла в перелік напрямів наукового дослідження та практичної діяльності кафедри психології, політології та соціокультурних технологій СумДУ. Як наслідок – відповідна тематика курсових та дослідницьких робіт студентів. Для тих, хто навчається на спеціальності «Соціальна робота», практика взаємодії зі сусідськими спільнотами – це можливість побачити реальні людські стосунки, а залучення до організації сусідського свята – це застосування на практиці розглянутих протягом року технологій соціальної роботи, а також методів і засобів педагогічної діяльності.

Що ж стосується заходів із нагоди Європейського дня сусідів, то головними їх учасниками на всіх трьох майданчиках стали діти, вони активно долучилися до невеличких вуличних майстер-класів та ігрових програм. Нескладні ігри, запропоновані студентами, викликали хвилю позитивних емоцій і запрошення до нових зустрічей. Дорослим було запропоновано стати учасниками опитування із тематики самоорганізації за місцем проживання та заспівати разом.

Зазначимо, що Європейський день сусідів було започатковано в 1990 році у Парижі для укріплення соціальних зв’язків між людьми. Нині це свята набуває особливого сенсу, адже Генсек ООН Антоніу Гутерреш назвав відсутність довіри між людьми в числі трьох основних проблем світової спільноти.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.