Дата публікації:
28 квітня 2024
Кількість переглядів:
134
Поділитися:

28 квітня в Сумському державному університеті пройшов другий день молодіжного табору з міжетнічної толерантності “Місто рівних”.

Цього дня табір зустрічав випускників Сумської класичної гімназії, Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №17, студентів різних спеціальностей Сумського фахового коледжу економіки і торгівлі та СумДУ.

Учасники табору побували в галереї етнічної різноманітності, щоб познайомитися з етнічними спільнотами, які проживають на території Сумської області. Інтерактивні завдання, обмін думками та враженнями перетворилися на захопливу гру для допитливого інтелекту. Учасники познайомилися з культурним досягненнями, віруваннями, національним костюмом, звичаями етнічних спільнот, здійснили екскурс в історію та виявили ментальні риси характеру цих етносів.

Після кави-брейк відбулися дебати про рівність етнічних спільнот. Учасники вчилися аргументовано відстоювати свої погляди на складні питання, пов’язані з рівністю та недискримінацією на етно-релігійному грунті, коректно спілкуватися та пропонувати власні вирішення для вдосконалення політик щодо етносів і релігій. Цей новий досвід виявився цінним і корисним для глибшого розуміння мотивів своєї поведінки, ставлення до інших ідентичностей, усвідомлення значення етно-релігійних питань для суспільства в цілому та територіальних громад, зокрема.

Молодіжний табір «Місто рівних» організований в рамках дисципліни «Міжнаціональна та міжконфесіональна толерантність» (доц. В. В. Опанасюк) проєктною групою здобувачів спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності» (керівник – В. Прихожай).

Проєктна група висловлює щиру подяку всім, хто долучився до організації табору та чекає цікавих ідей та пропозицій для нового табору в наступному році. Тому організатори не прощаються з учасниками, а готують інші цікаві сюрпризи ще цьогоріч.

Пригадати, як проходили заходи табору можна за посиланням на Instagram-сторінку освітньої програми «Менеджмент соціокультурної діяльності».  

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.