Дата публікації:
02 травня 2024
Кількість переглядів:
47
Поділитися:

В рамках вивчення предмету «Загальна та соціальна педагогіка» днями зі здобувачами ОП «Соціальна робота» було проведено заняття з ознайомлення з програмою «Ласкаво просимо до вулиці Сезам». 

Вулиця Сезам — це нова навчальна програма від Майстерні Сезаму (Sesame Workshop), яка використовує силу гри для цікавого та інтерактивного навчання дітей віком від 2 до 6 років. Програма як цілісна система передбачає всебічний розвиток дитини. Її можна використовувати як окрему програму навчання чи як додаток до вже чинної програми. Нею також можна послуговуватися в кризовий час.

Основним елементом програми Вулиця Сезам є п’ятихвилинні відео (мультфільми), які покроково ділять процес навчання за  освітніми напрямами.

Ця програма пропонує інтерактивні навчальні матеріали, які можна використовувати для очного та дистанційного навчання; як додаток до існуючої програми чи, як окрему програму навчання. 

Здобувачами було опрацьовано:

  • Опис програми “Вулиця Сезам” та педагогіки, яка лягла в її основу 
  • Покрокові плани уроків для кожного з освітніх напрямів  та тем. 
  • Переглянуті та обговорені навчальні відео з таких освітніх напрямів:  Соціально-емоційне навчання, Довкілля та Безпека здоров’я та життєдіяльності дитини. 

Під час кожного етапу розгляду програми здобувачам пропонувалось обговорити декілька питань, а саме:

  • Що ви побачили/відчули під час перегляду мультика?
  • Що може побачити/відчути дитина?
  • Як би ви використали цей мультфільм у своїй роботі?

Був отриманий наступний зворотній зв’язок:

Здобувачка_1: «В своїй роботі я б використала програму для розвитку соціальних та емоційних навичок, можна використовувати мультфільм як стимул для обговорення соціальних та емоційних тем, таких як співпереживання, співпраця та вирішення проблем. А також, для створення позитивної атмосфери під час роботи з дітьми»

Здобувачка_2:  «Протягом перегляду мультфільмів, я відчувала спокій та зацікавленість, я впевнилась, що через мультфільм можливо формувати  важливі соціальні навички, навички спілкування, взаємодії, підтримки»

Здобувачка_3:  «Персонажі дуже чутливі один до одного, яскраві, привертають увагу, захоплюють увагу, чудовий сценарний план в кожному мультфільму. Діти, які дивляться «Ласкаво просимо до Сезаму», ймовірно відчують щастя, зацікавленість, задоволення  та натхнення»

 Отже, опрацьована програма  «Ласкаво просимо до вулиці Сезам» продемонструвала  можливості використання мультфільмів та обговорення їх з дітьми, для всебічного розвитку дитини, а також окремі напрями, які можна використовувати у кризовий час. 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.