Дата публікації:
06 жовтня 2023
Кількість переглядів:
129
Поділитися:

05 жовтня в рамках інтегрованого курсу «Демократія: цінності, принципи, механізми» (викладач – доц. В. Опанасюк) здобувачі магістерської програми спеціальності «Медицина» відвідали онлайн-презентацію нового курсу громадянської освіти «Демократія через дії».

Цей курс, як і інші навчальні курси  Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) Україна розроблений із застосуванням світової методології громадянської освіти «Посилення залученості через освіту для демократії» (Strengthening Engagement through Education for Democracy – SEED).

Починаючи з 2021 року, здобувачам вищої освіти вже доступний онлайн курс IFES Україна «Демократія: від теорії до практики», який включений до робочої програми магістрів-медиків. Новий курс орієнтований на вразливі категорії молоді, зокрема, молодь із інвалідністю. Курс складається із освітнього серіалу, розміщеного на національній платформі «Дія.Освіта», офлайн-тренінгу та ряду активностей для випускників.

Здобувачі вищої освіти змогли на конкретному прикладі побачити, як організовуються проєкти громадянської дії, яке значення мають демократичні цінності та принципи в житті суспільства, оцінити рівень та масштаб реалізованого проєкту.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.