Дата публікації:
13 грудня 2023
Кількість переглядів:
78
Поділитися:

Викладачі кафедри Психології, політології та соціокультурних технологій  Олена Купенко, Крістіна Сахно були тренерками восьми тренінгів  на тему «Інтеграція захисту», у яких взяли участь представники місцевих громад із Миколаївської, Сумської, Харківської та Дніпропетровської областей. Учасниками були голови ОТГ, старости, соціальні працівники, представники громадських організацій, освітяни й члени рад ВПО.

Тренінги дали можливість дізнатись про принципи й стандарти, що забезпечують надання гуманітарної допомоги на безпечній, доступній, підзвітній та інклюзивній основі. Основним фокусом було забезпечення захисту постраждалих осіб і тих, хто перебуває в зоні ризику, через співпрацю з державними та громадськими організаціями.

Навчальну програму розроблено БФ «Право на захист» і Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України. Вона містить:

  • ключові міжнародні стандарти й принципи гуманітарного реагування;
  • інтеграцію захисту та її елементи;
  • стандарти захисту людей з інвалідністю;
  • алгоритм упровадження політик підзвітності;
  • ризики захисту під час кризових ситуацій і способи їх пом'якшення.

Застосування принципів захисту в наданні гуманітарної допомоги гарантує захист прав постраждалих і дотримання їхньої безпеки та гідності. Це також допомагає впроваджувати заходи з пом'якшення ризиків захисту. Знання цих принципів підвищить спроможність громад у вирішенні наслідків надзвичайних ситуацій.

Додатково в Києві проведено тренінг для партнерів Консорціуму ACCESS, у якому взяли участь представники БФ «Право на захист», Acted Ukraine, People in Need Ukraine, NewWay і Національна Асамблея людей з інвалідністю України. Учасники обмінялися досвідом та визначили потенціал для співпраці в регіонах для задоволення потреб бенефіціарів.

Навчання організовано БФ «Право на захист» в межах проєкту «ДОСТУП» до багатоцільової гуманітарної допомоги, що фінансується Європейським Союзом.

 

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.