Дата публікації:
09 січня 2024
Кількість переглядів:
279
Поділитися:

9 січня Олег Туляков, голова громадської ради при Сумській обласній військовій адміністрації, доцент Сумського державного університету разом з Андрієм Лебідем, головою комісії громадської ради та професором СумДУ взяли участь у черговому засіданні робочої групи з підготовки Статуту територіальної громади міста Суми. Діяльність здійснюється за експертної підтримки Ради Європи.

На ста сторінках та семи додатках Статуту, зокрема, викладені механізми активізації громади, що є критично важливим з огляду на воєнні обставини, в якому живе прикордонне місто Суми. Олег Туляков та Андрій Лебідь протягом усього періоду роботи робочої групи вносили концептуальні пропозиції до тексту Статуту. На цьому засіданні їх виступи були спрямовані на термінове та системне впровадження визначених Статутом механізмів громадянської участі у вирішенні оборонної, соціально-економічної та культурної проблематики міста.

Також досягнута домовленість про участь очільників Сумської міської ради в роботі «Сумського каналу», медіа ресурсу кафедри психології, політології та соціокультурних технологій. Зокрема, планується запис науково-популярних передач про можливості для активних громадян, які надає Статут територіальної громади міста Суми у частині їх залучення до політичної діяльності на місцевому рівні.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.