Дата публікації:
15 лютого 2024
Кількість переглядів:
314
Поділитися:

Високий рівень доходів населення українських громад, що спричинені наявністю робочих місць за спеціальністю  з прийнятними заробітними платами на підприємствах з високою додатковою вартістю, збільшення дохідної частини бюджету громади та якісне вирішення питань безпеки, оборони, благоустрою, культурного відпочинку та медичного обслуговування, можливості щодо занять спортом, здорова екологія…

Ці та інші подібні ознаки утворюють той образ, який є наразі бажаним для українців, кращі з яких сьогодні на полі бою відстоюють наше право на вільний розвиток та благополуччя.

Така реальність може настати виключно у разі розробки та впровадження реалістичних стратегій соціально-економічного розвитку територіальних громад з  орієнтацією на підприємства з високою додатковою вартістю як передумову залучення інвестицій.

Вперше в історії Нової України підтримано проект з подібними атрибутами!

Громадська організація «Центр громадських Ініціатив «Інтелект Сумщини», що діє на базу Сумського державного університету, отримала підтримку проекту «Посилення стійкості та соціальної згуртованості деокупованих українських громад у вимірах консультативно-дорадчих та медійних практик».

 Проект підтримано Ініціативним центром сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання».  ІСАР Єднання – українська громадська організація, яка вже 23 років розвиває громадянське суспільство й культуру стратегічної філантропії, а також посилює ініціативи для розбудови демократії в Україні.  

Проектна діяльність складається з наукових, стратегічних, консультативно-дорадчих, медійних та навчальних компонентів, що будуть впроваджуватися у п’яти громадах Сумської області:  Лебединської міської, Недригайлівської та Степанівської селищних, Садівської та Новослобідської сільських об’єднаних територіальних громад Сумської області.

У підсумку заплановано вийти на утворення реалістичної та науково обґрунтованої Стратегії розвитку громад, що будуть розроблені за участю місцевих фахівців та будуть представлені на розгляд громаді.

Днями у Конгрес-центрі Сумського державного університету відбувся перший проектний захід, на якому було презентовано проект, представлено його учасників, налагоджено ділове співробітництво.

У заході взяли участь залучені до проекту фахівці:

  • Олег Туляков, автор та керівник (координатор) проекту, доцент Сумського державного університету.
  • Всеволод Кузьменко, асистент проектного координатора, організаційно-правовий напрям, студент Інституту права СумДУ.
  • Маргарита Кісіль, експерт з соціокультурного розвитку, випускниця спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності СумДУ».
  • Андрій Лебідь, експерт з стратегічного планування, професор СумДУ.
  • Микола Назаров, експерт з регіональної безпеки, доцент СумДУ.
  • Володимир Семенов, експерт з місцевого самоврядування, доцент СумДУ.
  • Максим Ткачов, директор онлайн медіа «Сумський канал».

Були присутні представники партнерських організацій: 

  • Олексій Усенко, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сумської обласної військової адміністрації (функція – консультування у медійній активності).
  • Анатолій Сасса, громадська організація «Ініціативи Слобожанщини» (функція – залучення до проекту осіб з інвалідністю).
  • Ірина Шумило,  Департамент міжнародного співробітництва та економічного розвитку Сумської обласної військової адміністрації (функція – погодження проектної діяльності з державними стандартами стратегічної роботи).

Важливими учасниками заходу були залучені до проекту керівники проектних громад: Лебединської міської, Недригайлівської та Степанівської селищних, Садівської та Новослобідської сільських об’єднаних територіальних громад Сумської області.

Також вкрай важлива участь у заході студентів Сумського державного університету, що мають  наміри готувати курсові та кваліфікаційні роботи з огляду на потреби територіальних громад Сумської області.

Однією з проектних завдань є надання проектним практикам ознак транзитивності, тобто досвід планується поширити на інші українські громади. 

Тому перебіг проекту буде висвітлюватися на онлайн медіа «Сумський канал».

Репости ефірів та інша інформація щодо проекту буде на цій сторінці, інформаційних порталах ГО «Інтелект Сумщини» та Сумського державного університету.

Підтримуйте проектні ефіри!

Підтримуйте проект!

Давайте разом наближати перемогу над ворогом завдяки потужному соціально-економічному потенціалу!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.