Дата публікації:
21 лютого 2024
Кількість переглядів:
103
Поділитися:

19-20 лютого 2024 року кандидат наук з державного управління, доцент кафедри психології, політології та соціокультурних технології Семенов В.М. на замовлення Сумського регіонального центру підвищення кваліфікації Сумської обласної державної адміністрації у рамках загальної короткострокової програми підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування провів цикл лекцій та тематичних зустрічей за темою «Формування професійних компетентностей з питань дотримання прав людини та протидії дискримінації»

Протягом двох днів зі слухачами програми підвищення кваліфікації було розглянуто еволюцію становлення та розвитку прав людини; охарактеризовано покоління прав людини та базові права людини та громадянина; визначено відмінності між негативними та позитивними правами.

Розглянуто базові положення нормативно-правових актів, що стосуються забезпечення прав людини, а саме: Конституції України, Законів України: «Про державну службу», «Про звернення громадян», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про запобігання та протидію дискримінації» та ін.

Визначено та охарактеризовано міжнародні та національні механізми захисту прав людини.

Окремим блоком була розглянута «Стратегія сприяння реалізації прав і можливостей осіб, які належать до ромської національної меншини, в українському суспільстві на період до 2030 року» в контексті боротьби з дискримінацією».

У роботі програми по підвищенню кваліфікацій взяли участь більше 80 державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.