Дата публікації:
22 травня 2020
Кількість переглядів:
592
Поділитися:

Під такою назвою у третьому числі всеукраїнського часопису «Образотворче мистецтво» за минулий рік надруковано статтю заступника директора Навчально-наукового інституту бізнес-технологій «УАБС» Сумського державного університету, кандидата філологічних наук, доцента Алли Ярової.

Стаття присвячена двадцятирічній діяльності галереї мистецтв «Академічна», яка діє у складі кафедри психології, політології та соціокультурних технологій. Історія діяльності цієї мистецької інституції у стінах вишу має докорінні відмінності, які полягають насамперед у цільовій аудиторії – студентства та викладачів університету. Авторка статті, аналізуючи діяльність мистецької інституції відмічає міжнародні проекти, в яких брала участь «Академічна» - організації Міжнародних мистецьких пленерів «Художня карта України» протягом 2011-2017 років.

index4

У результаті їх проведення разом з українськими та польськими митцями  суттєво збільшилася мистецька колекція СумДУ. Важливим аспектом діяльності галереї останніми роками є організація виставок за участі студентів спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності». Виставки живопису та графіки у галереї стають також обєктами студентських наукових досліджень. Стаття ілюстрована творами з мистецької колекції нашого університету.

С. Побожій

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.