Дата публікації:
20 травня 2022
Кількість переглядів:
219
Поділитися:

У межах підготовки курсового проекту за темою   “Якісний розвиток соціального капіталу ромської національної меншини” студентки IІІ курсу групи КД-91Кісіль Маргарита, Сурело Ліза, Ощепкова Елизавета провели панельну дискусію. Експертам були представленні результати соціологічного дослідження та інші аналітичні матеріали.

Говорили про питання оптимальної інтеграції ромів до місцевих спільнот, офіційне працевлаштування, стереотипи та проблеми соціалізації. Зокрема, вказувалося, що акцент варто робити на досвіді тих ромів, що тяжіють до освіти, офіційного працевлаштування та активної участі у громадсько-політичному житті. На думку учасників дискусії, образ ромів-трудівниць та трудівників з високими моральними якостями та активною громадянською позицією наразі недостатньо представлений у медійному просторі та суспільному дискурсі.

У заході взяли участь Сергій Надярний, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сумської обласної  військової адміністрації – підрозділу, що опікується нацменшинами; Борис Богодушко, директор Сумської загальноосвітньої школи №5 (там навчаються діти ромів), депутат Сумської міської ради попередніх скликань;  Андрій Панченко, керівник ГО «Нево ром», аспірант СумДУ, майстер спорту, тренер; Леонід Федорченко, консультант з ромської проблематики, фахівець з кадрової роботи. Усі експерти є неодноразовими учасниками проектів з ромської проблематики за підтримки міжнародних фондів.

Наразі авторки курсового проекту аналізують результати панельної дискусії, аби використати їх у висновках та надати відповідні рекомендації, зокрема – щодо  державних програм з питань національних меншин.

Доцент СумДУ, керівник курсового проекту

Олег Туляков

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.