Дата публікації:
12 жовтня 2022
Кількість переглядів:
179
Поділитися:
25 жовтня 2022 р. відбулася зустріч магістрантів ОПП "Політичні технології та аналітика" із членами експертної ради роботодавців.
На зустрічі були присутні шеф-редактор новин Сумської філії Суспільного - Андрій Крамченков, секретар Сумської міської ради - Олег Резнік (онлайн), завідувач кафедри політології та державгої безпеки Волинського державного університету імені Лесі Українки, професор Оксана Ярош (онлайн), аналітик, керівник експертної групи ГО "Бюро аналізу політики" - Віктор Бобиренко (онлайн), а також запрошений директор Агенції регіонального розвитку Сумської області Григорій Старіков.  Зустріч пройшла у змішаному форматі, частина магістрантів підключилися із різних районів Сумської області.
Метою зустрічі, модератором якої була  гарант освітньої програми, доктор політичних наук  Андріана Костенко, було обговорення  особливостей освітньої програми, зокрема, забезпечення практикоорієнтованого навчання, а також очікувань  магістрантів та їх побажань щодо вдосконалення програми.
Магістранти змогли задати фахівцям-практикам питання стосовно вмінь та навичок, актуальних для сучасного ринку праці, а експерти - надали рекомендації до освітньої програми, яку вважають надзвичайно актуальною. Зокрема, обговорювалися питання переліку додаткових програмних результатів, які мають відповідати фокусу ОПП "Політичні технології та аналітика".
Зустріч мала і виражений практичний аспект, адже в її ході було досягнуто  домовленості про стажування магістрантів в якості політичних оглядачів на "Суми UA" та  в якості аналітиків – у Агенції регіонального розвитку.  Ці домовленості будуть формалізовані відповідними угодами про співпрацю.
Найближчим часом плануються й нові зустрічі з роботодавцями в галузі політичної аналітики та технологій, що буде одним з важливих напрямків  налагодження співпраці із базами практик. Крім того, майбутні магістри політології матимуть чіткі уявлення про потенційні робочі місця та можливість проникнення у регіональний контекст через аналіз актуальних практик та досвіду.  

 

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.