Дата публікації:
08 листопада 2022
Кількість переглядів:
96
Поділитися:

Доцент кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Сумського державного університету Олег Туляков взяв участь у онлайн заході Ліверпульського університету (Велика Британія), що був проведений у форматі Дня відкритих дверей. Порівняльний аналіз засвідчив високий рівень потенціалу Сумського державного університету в порівнянні з провідним університетом світу з Великої Британії. Зокрема, це стосується матеріальної бази, рівня науково-викладацького складу та бібліотечного фонду.

На заході представляли, зокрема, соціологію та політологію, що є особливо цінним для кафедри СумДУ, де викладаються аналогічні дисципліни. Заслуговує на увагу досвід колег з Ліверпуля щодо виокремлення навчального контенту, що пов'язаний з проблемами сьогодення, особливо – актуальною проблематикою більшості населення. Це відкриває перспективи організації додаткової просвітницької діяльності у вимірах громадянської освіти для дорослого населення України.

Ще б пак – соціологічне та політологічне знання має не тільки суто наукові виміри, але й практичні формати. Якщо ще й згадати міжнародне законодавство щодо прав людини у частині використання людьми результатів наукових досліджень, то можна переконатися у цінності досвіду наших британських колег.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.