Дата публікації:
14 листопада 2023
Кількість переглядів:
148
Поділитися:

Викладачки кафедри ППСТ – професор Ольга Бойко і доцент Тетяна Повалій та аспірантка кафедри Олена Жиленко – стали учасницями переможного проєкту «Діджитальна архівація пам’ятників як об’єктів публічної меморіалізації задля збереження культурної спадщини України» що подавався на конкурс «Наука для відбудови України у воєнний та повоєнний періоди» до НФДУ.

Проєкт полягає в системній діджиталізації, архівації та прикладному науковому дослідженні стану збереження й надання історіографічної інформації щодо пам’ятників, які постраждали та можуть постраждати внаслідок військових дій та/чи окупації на підконтрольній уряду України території.

Основними завданнями проєкту стали:

  1. Розроблення списку пам’ятників та алгоритму їх цифрової архівації, використовуючи певний інструментарій (збір наявної публічної інформації щодо пам’ятників, аналіз та формування бази картотеки).
  2. Здійснення аналізу соціального та гендерного складників представлених пам’ятників.
  3. Здійснення аналізу національного-патріотичного складників представлених памятників.
  4. Створення двомовного веб-сайту з поданням інформації по областям України, які знаходяться під контролем держави на момент проведення дослідження.
  5. Оприлюднення результатів досліджень для доступу українським та міжнародним інституціям до бази даних з метою збереження та поширення публічної меморалізації.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.