Дата публікації:
21 листопада 2023
Кількість переглядів:
179
Поділитися:

Соціалізація осіб з інвалідністю шляхом їх залучення до спорту  - такий напрям курсового та кваліфікаційного проекту Аліни Пирог, студентки спеціальності «Соціальна робота» СумДУ (керівник – доцент Олег Туляков).

У межах вказаних досліджень Аліна налагодила співпрацю з двома громадськими організаціями, що об’єднують осіб з інвалідністю – ГО «Ініціативи Слобожанщини» (керівник – Анатолій Сасса) та ГО «Доброта» (керівник – Олег Кубрак).

Днями відбувся спільний захід за темою  «Стратегії життєвого успіху осіб з інвалідністю», на якому  було апробовано методику групової роботи та сторітелінг.   

 Спорт – змагальна діяльність осіб щодо визначення фізичної спроможності у спритності, гнучкості, силі, швидкості, витривалості. У спортивному клубі СумДУ діє група спортсменів з інвалідністю, які займаються атлетизмом (тренер – Євген Литовцев).  Деякі з них є переможцями регіональних, всеукраїнський та міжнародних змагань. Такий безцінний досвід заслуговує на дослідження та поширення серед загалу. За таку корисну справу взялася Аліна Пирог. 

На заході, зокрема, йшлося про спорт як ефективний метод соціалізації та забезпечення належного рівня здоров’я, працездатності, стабільного емотивного стану.

За результатами заходу планується серія публікацій на відео хостінгах та у соціальних мережах.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.