Дата публікації:
09 лютого 2024
Кількість переглядів:
171
Поділитися:

У сумському видавництві «Університетська книга» побачила світ книга кандидата мистецтвознавства, доцента кафедри психології, політології та соціокультурних технологій СумДУ, заслуженого діяча мистецтв України Сергія Побожія «Імена України. 100 митців. ХХ століття».

У книзі подано доробок українських митців образотворчого та декоративного мистецтва, творчість яких припадає на ХХ століття. Ілюстрації дають уявлення про стилістичні особливості творів, їх жанрове і тематичне розмаїття. Структура книги складається зі вступної статті, біографічних і бібліографічних матеріалів, коментарів і каталогу. Висловлювання про художників щодо особливості митця, думки художника про мистецтво репрезентують складну, але цікаву картину розвитку образотворчого мистецтва минулого століття. Вступну статтю «Українське мистецтво минулого століття: історія художників» з цієї книжки розміщено в університетському репозитарії. Її можна переглянути за посиланням.

Книга станеться у нагоді студентам спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності» при засвоєнні курсів «Історія мистецтва», «Топографія культури», «Етика і естетика». Видання книги було здійснено за підтримки Українського інституту книги. Презентація видання відбулася 8 лютого у Сумському обласному художньому музеї ім. Н. Онацького

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.