Дата публікації:
19 грудня 2023
Кількість переглядів:
213
Поділитися:

13 та 14 грудня здобувачі Данило Куц (освітня програма «Соціальна робота») та Альона Яременко (освітня програма «Медицина») взяли участь у тренінгу «Виявлення та попередження суїцидальної поведінки», який у місті Суми провела Lifeline Ukraine спільно з International Medical Corp.

Метою тренінгу є надання актуальної та практичної інформації та навичок, які допомагають розпізнавати та надавати допомогу людям у стані суїцидальної кризи. Застосовані тренінгові методики, цікаві вправи в малих групах та кейси дозволили сформувати практичні навички для розпізнавання та мінімізації факторів ризику, виявлення ознак суїцидальних настроїв.

Важливою виявилася інформація про особливості роботи з попередження суїцидальних настроїв у різних групах ризику, зокрема, комунікативні особливості спілкування з людьми, які переживають кризу. Учасники тренінгу виявляли та аналізували ресурси, знайомилися зі службами підтримки, зокрема, на рівні територіальних громад, вивчали моделі втручання та супроводу, ефективні для допомоги.

Водночас, тренери надали корисну інформацію про стратегії управління стресом та емоційним вигоранням осіб, які безпосередньо працюють із групами ризику. Тренінг пройшов цікаво та інформативно.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.