Дата публікації:
22 травня 2020
Кількість переглядів:
164
Поділитися:

Торгівля людьми є кримінальним злочином, сучасною формою рабства, від якого за часи незалежності України постраждало більше 230 тисяч українців. 2 березня студентами спеціальності «Соціальна робота» СумДУ разом із представницями громадської організації «Калинове гроно», було проведено форум-театр у Сумському коледжі харчової промисловості на тему «Як не стати жертвою торгівлі людьми». Розглядалися питання: як потрапляють до торгівлі людьми, правила оформлення договору про роботу за кордоном, правила перетину кордону, оформлення робочої візи, та куди можна звернутися в разі кризової ситуації.

Молодь, яка навчається в коледжі, дуже жваво обговорювали показану студентами-акторами проблему, знаходили рішення та апробували їх, замінюючи акторів за правилами форум-театру. Висновком заходу стало спільно сформовано рішення: щоб не стати жертвою торгівлі людьми потрібно відповідально відноситися до вибору роботодавця, оформлення документів, а якщо людина все таки постраждала, то необхідно підтримати  та допомогти, а не осуджувати.

3index

Захід було організовано ГО «Калинове гроно» в рамках проекту «Агенти безпеки» за підтримки Фонду сприяння демократії посольства США.

 4index

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.