Дата публікації:
22 травня 2020
Кількість переглядів:
151
Поділитися:

Міжнародний жіночий день - це глобальний день, в який відзначають соціальні, економічні, культурні та політичні досягнення жінок.  А також він є закликом до дій задля досягнення гендерної рівності. Перший Міжнародний жіночий день відзначили на початку ХХ століття. Його підтримали понад мільйон людей. Сьогодні Міжнародний жіночий день відзначають всюди, він актуальний для всіх. Історія боротьби жінок за рівність є колективним зусиллям усіх, хто дбає про права людини. На сьогодні рівність - це не жіноче питання. Гендерна рівність є важливою для процвітання економік та країн. Гендерно рівний світ є багатшим та гармонійнішим. Це означає рівні можливості у прийнятті рішень, на робочих місцях, у ЗМІ, соціальній сфері, спорті, економіці….

Світ домігся безпрецедентних успіхів за останні десятиліття, але жодна країна не досягла гендерної рівності. Суспільні та законодавчі обмеження стримують жінок у професійній діяльності. Жінки в середньому заробляють на 23% менше, ніж чоловіки. Жінки становлять менше 25% парламентаріїв. Кожна третя жінка піддається насильству за ознакою статі.

Гендерний ресурсний центр СумДУ закликає зробити 2020 рік поворотним для жінок і дівчат та мобілізуватися задля досягнення гендерної рівності та прав всіх жінок і дівчат!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.