Дата публікації:
22 травня 2020
Кількість переглядів:
144
Поділитися:

ГО «Інтелект Сумщини» у співпраці з ГО «Фундація прав людини» та Сумським державним університетом вже третій рік поспіль виконуватиме Програму по відновленню миру та діалогу для внутрішньо переміщених жінок «Голос жінки має силу» (Women Voices Count). У 2020 році проект реалізовуватиметься вже у 10 регіонах України. У Сумській області ми хочемо охопити заходами проекту якомога більшу кількість людей, громад та районів. Тому оголошуємо конкурс, в якому зможуть прийняти участь жінки старше 18 років з будь-якого населеного пункту Сумської області, які займають активну громадянську позицію, прагнуть як розвивати власну громаду, так і самостійно розвиватися, навчаючись блогерству, відеоблогерству, лідерству, принципам гендерної рівності та шляхам вирішення соціальних конфліктів.

Нам в команду потрібні жінки, які:
• Мають бажання вирішити суспільно важливу проблему для своєї громади, міста, району чи Сумської області в цілому. Ідеї міні-проектів мають бути в контексті діяльності проекту – гендерні питання, розширення можливостей жінок та посилення їхніх голосів на місцевому рівні, послаблення напруження та пом’якшення конфліктів у суспільстві, налагодження діалогу між ВПО та приймаючими громадами, забезпечення виконання в Україні умов Резолюції 1325 РБ ООН, миротворчість.
• Хочуть згуртовувати навколо себе і своєї важливої ідеї небайдужих, залучати містян до заходів проекту. Кожна з 5ти обраних жінок-лідерок матиме можливість провести 2 заходи (майстер-клас, блог-кафе, семінар, акція тощо) та організувати 1 дебатний клуб (обговорення, дискусію, стратегічну сесію) , присвячені тематиці власного міні-проекту у своєму населеному пункті – ми забезпечуємо фінансування цих заходів (організацію, роботу тренерів чи модераторів).
• Прагнуть залучити до блогерської активності свою команду, учасників та учасниць заходів, вести власний блог, присвячений висвітленню актуальних питань в рамках міні-проектів або ж проекту «Голос жінки має силу» в цілому. Пости мають бути присвячені тематиці миротворчості, попередженню та розв’язанню суспільних конфліктів, гендерній рівності.
• Хочуть бути в команді проекту, бути амбасадорками наших спільних цінностей, стати обличчям проекту в Сумській області. Проект починається з навчання на всеукраїнських Школах-тренінгах у квітні-травні та закінчується фінальним регіональним круглим столом у грудні.
Що ми можемо Вам запропонувати:
• Навчання на всеукраїнських 4-денних школах з мега-тренерами – професіоналами та практиками у своїй справі:
1. «Резолюція ООН 1325 в дії» (09-12 квітня 2020).
2. "Жіноче лідерство як ресурс розвитку громади" (13-16 квітня 2020).
3. «Основи відеоблогінгу» (27-30 квітня 2020).
4. «Голосніше за слова» - школа з блогерства (14-17 травня 2020).
5. «Вирішення соціальних конфліктів у неконсолідованому суспільстві» (18-21 травня 2020). Ми забезпечимо проїзд, проживання та харчування на школах.
• Можливість виступити в якості тренерів чи запросити на заходи у Вашій громаді необхідних спеціалістів всеукраїнського масштабу для втілення ідеї Вашого міні-проекту у життя. Ми виділимо необхідне фінансування для тренерів, допоможемо знайти місце для проведення заходів і т.і.
• Підтримку Ваших ідей з боку команди проекту «Голос жінки має силу», допомогу у налагодженні комунікацій з місцевою владою, активістами громадських організацій, ЗМІ, журналістами та блогерами. Наша організація запрошуватиме вас на круглі столи та дискусії з представниками різних цільових аудиторій проекту, сприятиме вашій участі у телеефірах, наприкінці проекту буде створений збірник історій про всіх активісток проекту з 10 регіонів України і т і.
• Можливість публікувати пости на всеукраїнському порталі MustPostToday, що дасть можливість інформування про ваші ідеї широкого кола громадськості та концентрування тематичної інформації, викладеної у блогах учасників заходів проекту з усієї України.
Всі зацікавлені у співпраці та участі у проекті можуть надсилати заявки на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. у наступному форматі:
1) ПІП, посада, організація.
2) Контактні дані: телефон, e-mail.
3) Назва міні-проекту.
4) Опис міні-проекту – ідея, проблема, яку Ви хочете вирішити (до 5 речень).
5) Цільова аудиторія (мешканці вашого двору, вулиці, міста, ОТГ чи області, вразливі категорії населення і т.і.).
6) Як ви досягатимете результатів Вашого міні-проекту за допомогою заходів і дебатного клубу, блогерської активності? (до 5 речень).
7) Чи готові Ви навчатися блогерству і вести власний блог по тематиці міні-проекту?
Дедлайн подачі заявок – 25 березня 2020 року.
За додатковою інформацією та роз’ясненнями можна звертатися до координатора проекту «Голос жінки має силу 2020» у Сумській області – Анни Євсєєвої, тел. +380955627325.
Проект реалізується за підтримки Інституту міжнародних культурних зв’язків (Institut für Auslandsbeziehungen) та Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.
#WomenVoicesCount
#ФундаціяПравЛюдини
#ГолосЖінкиМаєСилу

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.