Дата публікації:
22 травня 2020
Кількість переглядів:
578
Поділитися:

Днями університет отримав позитивну відповідь від Організації Північноатлантичного договору (НАТО) щодо грантової підтримки Центру досліджень регіональної безпеки на 2020 рік. Фінансова підтримка у розмірі 6000 Є буде спрямована на інституційну підтримку Центру в проведенні досліджень безпеки регіону, а також рівень підтримки НАТО; інформаційно-консультативну підтримку дослідників, студентів та всіх, хто цікавиться темою безпеки та НАТО. Керівник проєкту – кандидат політичних наук, старший викладач кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Микола Назаров.

Основними задачами Центру в рамках проєкту є: 1) проведення наукових досліджень з питань регіональної безпеки та моніторинг ставлення жителів Сумської області до ЄС і НАТО; 2) розробка навчальних курсів з питань безпеки та євроатлантичної інтеграції України; 3) забезпечити доступ до мультимедійних матеріалів НАТО; 4) організовувати публічні інформаційні заходи, такі як брифінги, конференції та семінари з тематики регіональної безпеки і НАТО. 5) надання студентам, аспірантам та науковцям корисну інформацію, яка допомогла б їм у дослідженнях; 6) координація з Центром інформації та документації НАТО в Україні та оперативне надання зацікавленим особам інформацію про програми НАТО (наприклад, "Наука заради миру та безпеки", стипендії, семінари, воркшопи);

Грантова співпраця з НАТО триває з 2016 року, що дало змогу залучити додаткові фінансові, організаційні та експертні ресурси для розвитку безпекових досліджень на кафедрі, а також бути базою практики для студентів.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.