Дата публікації:
22 травня 2020
Кількість переглядів:
604
Поділитися:

В цьому році Сумський державний університет знову долучився до роботи в Програмі з відновлення миру та діалогу для внутрішньо переміщених жінок "Голос жінки має силу 2020". В команду проекту увійшли 5 амбасадорок, жінок-лідерок з різних ОТГ Сумської області, які протягом року будуть реалізовувати свої ідеї в рамках проекту. Одна з амбасадорок проекту - студентка спеціальності "Менеджмент соціокультурної діяльності" кафедри психології, політології та соціокультурних технологій СумДУ Аліна Коваленко. Аліна членкиня ГО «Час оновлення» та ГО «Інтелект Сумщини», тренер з використання методики форум-театру, приймала участь у реалізації проектів «Голос жінки має силу 2019», «Дитячі свята у дворах багатоповерхівок», «Студія творчості «Ми-разом!» для дітей з інвалідністю, їх батьків та друзів, акції «Від серця до серця» та інших. Вона реалізовуватиме проект «Кожен з нас – миротворець», працюватиме над побудовою мирного простору та зменшенням рівня конфліктності в Сумській ОТГ шляхом вдосконалення навичок ненасильницького врегулювання конфліктів

Завдання міні-проекту "Кожен з нас – миротворець" наступні: сформувати у цільової аудиторії розуміння поняття конфлікту, проблеми насильства та боулінгу; визначити місця можливого втручання у конфлікт, сформувати навички реагування та розв’язування соціальних конфліктів; сформувати здатність протистояти насильству, навички ненасильницької поведінки; сформувати розуміння поняття «мир», усвідомлення власної значущості у процесах миробудівництва; пропагування ідеї миротворчості через блогінг.

Цільова аудиторія проекту, який реалізовуватиме Аліна Коваденко, це мешканці міста Суми, в тому числі внутрішньо переміщені особи; студенти та викладачі сумських ВНЗ; громадські активісти. В рамках проекту буде проведено 2 блог-кафе у місті Суми по тематиці соціальних конфліктів та блогерства, а також майстер-клас з використання методики форум-театру – «Форум-театр як спосіб профілактики та вирішення соціальних конфліктів».

Аліна вважає, що поєднувати творчість та актуальні, серйозні теми – можливо і важливо, особливо у сучасному світі, хоче це довести і поділитись своїми навичками у блогерстві та створенні анімацій.
 
Проєкт "Голос жінки має силу 2020" реалізується ГО "Інтелект Сумщини" у співпраці з ГО "Фундація прав людини" та Сумським державним університетом за підтримки Institut für Auslandsbeziehungen коштами Міністерства закордонних справ Німеччини.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.