Дата публікації:
22 травня 2020
Кількість переглядів:
490
Поділитися:

В цьому році Сумський державний університет знову долучився до роботи в Програмі з відновлення миру та діалогу для внутрішньо переміщених жінок "Голос жінки має силу 2020". В команду проекту увійшли 5 амбасадорок, жінок-лідерок з різних ОТГ Сумської області, які протягом року будуть реалізовувати свої ідеї в рамках проекту. Одна з амбасадорок проекту - фахівчиня Гендерного ресурсного центру СумДУ Крістіна Сахно. Вона реалізовуватиме проект «Жіноча сила», основним інструментом якого виступатиме арт-терапія. Мета проекту – просування ідей миру і ненасильницької трансформації конфліктів через навчання та підтримку внутрішніх ресурсів особистості.

Завдання міні-проекту "Жіноча сила" наступні: розвиток здібностей соціальної адаптації; прояв сфери професійної самореалізації; формування стресостійкості; допомога у виявленні домінуючих цілей та шляхів досягнення цілей;  ознайомлення з гендерною ідентичністю особистості; допомога у розстановці життєвих  цінностей.

Цільова аудиторія проекту, який реалізовуватиме Крістіна Сахно, це внутрішньо переміщені жінки, представники різних структур, які захищають інтереси переміщених жінок, представники роботодавців для внутрішньо переміщених жінок, представники приймаючих громад. В рамках проекту буде проведено два блог-кафе «Горіти але не вигоріти: шлях до перезавантаження» та «Розвиток жіночого ресурсу». Завершуватиметься проект масовим просвітницьким заходом в рамках Міжнародної кампанії «16 днів активізму проти ґендерно-обумовленого насильства».протягом свого життя я завжди займаюсь вирішенням суспільно важливих проблем та згуртовую навколо себе небайдужих громадян, які долучаються до проведення тих чи інших заходів.  

За словами Крістіни "розширення можливостей жінок-лідерок з різних сфер та секторів діяльності, шляхом забезпечення їх новими знаннями та навичками, для кар’єрного зростання, збільшення участі жінок у процесах прийняття рішень в своїх громадах є одним із ключових завдань сьогодення, тож в рамках проекту я планую допомагати жінкам відшуковувати свої власні ресурси на реалізацію тих чи інших ініціатив".
 
Проєкт "Голос жінки має силу 2020" реалізується ГО "Інтелект Сумщини" у співпраці з ГО "Фундація прав людини" та Сумським державним університетом за підтримки Institut für Auslandsbeziehungen коштами Міністерства закордонних справ Німеччини.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.