Дата публікації:
03 серпня 2020
Кількість переглядів:
340
Поділитися:

1-2 серпня 2020 року представниці кафедри ППСТ взяли участь у Проміжному форумі проекту “Голос жінки має силу 2020” у місті Києві. Перший день форуму був присвячений презентаціям результатів роботи в кожному регіоні, координатори та амбасадорки проекту розповіли з якими труднощами вони стикалися протягом п’яти місяців роботи в програмі, яким чином вони їх подолали, чим пишаються та якими “родзинками” запам’ятається проект саме в їх області. Сумську область в проекті представляли регіональна координаторка Анна Євсєєва та амбасадорка з міста Суми Крістіна Сахно.

 

Ми розповіли, що отримали більше 40 заявок на участь у конкурсі-відборі амбасадорок, більшість з яких було надіслано з районів. Такий інтерес і визначив те, яким буде наш проект і актуалізував розширення його географії від центру до периферії.

Найбільш непередбачені труднощі розпочалися після оголошення карантину. Оскільки навчання блогерству та основним темам, які необхідно висвітлювати в постах, відкладалося на невизначений період, було важко знаходити блогерів і особливо мотивувати їх до активності. Проблемою стала і фізична відсутність студентів Сумського державного університету на парах, і їх завантаженість дистанційним навчанням. Адже значна частина наших блогерів – це саме студентська молодь.

1

Завдяки розширенню географії проекту нам вдалося поінформувати більше жіночої частини населення щодо власних прав, гендерних стереотипів, рівних можливостей з чоловіками. Завдяки блогерам, які публікують свої пости на платформі ми маємо можливість підтримувати постійний інтерес до гендерної проблематики, миротворчості та проблематики ВПО, об’єднувати навколо неї нових учасників.

Відповіді на наші запити показали певну необізнаність представників влади щодо Національного плану дій, Резолюції РБ ООН 1325 та гендерної політики в цілому. А аналіз представництва жінок та чоловіків серед депутатів місцевого рівня свідчить про відчутний гендерний дисбаланс.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.