Дата публікації:
22 вересня 2021
Кількість переглядів:
205
Поділитися:

Чергове розширене засідання Експертної ради освітньої програми «Соціальна робота» відбулося на кафедрі психології, політології та соціокультурних технологій Сумського державного університету. До складу ради входять представники органів державної влади, громадських організацій, бізнесових структур, інших інституцій, які працевлаштовують випускників університету за напрямом «Соціальна робота».

Ключова проблематика, навколо якої відбулося жваве обговорення, торкалася професіограм фахівців соціального спрямування з точки зору доцільності їх участі в реалізації державної, регіональної, галузевих стратегій розвитку. Ці професіограми були розроблені за результатами експертного опитування роботодавців в червні-вересні 2021 року й свідчили про те, що для роботодавців вкрай важливими компетентностями майбутніх фахівців соціального спрямування є грамотна письмова й усна ділова мова (82,20%), робота з клієнтами (80%), управління конфліктами (69,90%), робота в команді (68,90%), діловий етикет (62,20%), діяльність відповідно до законодавчих і нормативних документів за спеціальністю (55,60%), робота з документами (53,30%), компетентності щодо ведення переговорів (51,10%). Тобто роботодавці очікують випускника ЗВО як виконавця, який спроможний працювати у визначених умовах, орієнтуючись на тактику діяльності організації. Разом із тим, орієнтуючись на перспективу, закладам вищої освіти та викладачам потрібно навчати студентів послідовно планувати власну кар’єру професійного зростання.

Були представлені професійні портрети фахівців соціального спрямування з відповідями експертів чотирьох типів: державного сектору, органів місцевого самоврядування, громадського сектору та бізнесового сектору.

Учасниками заходу були висловлені зауваження та пропозиції, які будуть враховані у процесі підготовки спеціалістів з соціальної роботи.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.