Дата публікації:
21 січня 2022
Кількість переглядів:
146
Поділитися:

У межах проекту ГО «Центр громадських ініціатив «Інтелект Сумщини» “Мир у цифровий час” одним з обраних мною нампрямів  був міні проект щодо заснування та розвитку практик критичного (ефективного) мислення. Ефективне мислення у нашому розумінні – це активний цілеспрямований процес відображення дійсності у людській свідомості з метою визначення бажаних результатів (стратегічний аспект) і розробки конкретних кроків щодо них (тактичний аспект). Отже, ефективне мислення спрямовується на результативну діяльність, що відповідає праксеологічному філософському контексту, який був розроблений у середині ХХ століття польським мислителем Тадеушем Котарбінським.

У результаті міні-проекту на базі Конгрес-центру Сумського державного університету був заснований і діє відкритий гурток з ефективного мислення. За цим напрямом готуються наукові статті, ведуться тренінги, вебінари, інтерактивні лекції.

Однак найбільшим успіхом міні-проекту є якісно новий рівень Youtube-каналу “Ефективне мислення”. Нам вдалося впровадити новий формат, збільшити кількість підписників та переглядів, змінити дизайн.

Можливо, дехто скаже, що кількісні та якісні показники каналу все рівно замалі. Однак не будемо забувати, що це не розважальний контент, а філософський. Він спрямований на тих, хто у мисленні шукає способи підвищення якості свого життя. Сподіваюся, що таких людей буде якомога більше серед сучасних українців.

Аліса Тулякова,

амбассадорка проекту “Мир у цифровий час”

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.