Дата публікації:
19 січня 2024
Кількість переглядів:
260
Поділитися:

15-19 січня доценти кафедри Тетяна Іванова та Валентина Опанасюк взяли участь у тренінгу із клінічного ведення психічних розладів для працівників первинної ланки медичної допомоги. Тренінг організував у місті Суми Міжнародний Медичний Корпус в рамках програми дій ВООЗ з подолання прогалин у сфері охорони психічного здоров’я.

Програма тренінгу охопила надзвичайно актуальні в умовах війни та повоєнного періоду питання ПТСР, депресії, суїцидальної поведінки та прикордонних станів. У межах тренінгу розглянуто методи допомоги та підтримки осіб, що зіткнулися з проблемами у сфері емоційного здоров’я. Важливою особливістю цього тренінгу є акцентування уваги на аспектах соціального та психологічного супроводу осіб зі зниженим рівнем адаптації на основі розширення комунікації з соціальним середовищем, що зрештою сприяє  їх соціальній інтеграції.

Матеріали тренінгу знайдуть застосування в навчанні здобувачів вищої освіти за професійними програмами «Психологія», «Соціальна робота», «Медицина». У забезпеченні супроводу осіб із розладами ментального здоров’я суттєву роль відіграють саме психологічна допомога, підтримка оточення та соціальний супровід, що будуються на правильній комунікації.

Досвідчені тренери, співробітники Інституту психіатрії МОЗ України Оксана Олійник, докторка медичних наук,  заступниця генерального директора з наукової роботи та освітньої діяльності та Віта Сидоренко, практична психологиня відділу надання психіатричної допомоги цього ж інституту відповіли на всі питання, які цікавили учасників, поділилися власним практичним досвідом.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.