Дата публікації:
16 лютого 2021
Кількість переглядів:
215
Поділитися:

10 лютого студенти кафедри взяли участь у серії лекцій-дискусій з дипломатами із Штаб-квартири НАТО. Ключовими темами лекцій були історія та ключові цінності НАТО; сучасний стан відносин України і НАТО та перспектива членства; практичні інструменти допомоги Альянсу Україні.

Доктор Петр Луняк, дипломат Штаб-квартири НАТО зазначив: «Для НАТО сьогодні важливо мати комунікацію з молоддю країн НАТО, а також країн-партнерів для чіткого розуміння місії організації та цілей на майбутнє». У ході лекції дипломат звернув увагу на інтенсифікацію відносин України і НАТО і амбітну перспективу отримання нашою державою Плану дій щодо членства в Альянсі.

Таня Хартман, експерт з політичних питань та політики безпеки Штаб-квартири НАТО зосередила увагу аудиторії на особливому партнерстві між Україною і НАТО, а також інструментах практичної підтримки України: мова йде про трастові фонди, консультативну підтримку та спільні навчання.

Модератор заходу, кандидат політичних наук Микола Назаров висловив впевненість, що просвітницькі заходи такого формату є вкрай необхідними, адже доповнюють наявну освітню програму та розширюють світогляд молоді на важливі загальнополітичні теми. Організатором лекцій виступає кафедра ППСТ, Центр досліджень регіональної безпеки у партнерстві з Центром інформації та документації НАТО в Україні.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.