Дата публікації:
20 грудня 2023
Кількість переглядів:
197
Поділитися:

20 грудня відбулася гостьова лекція Віри Родіонової, фахівця з HR напрямку, рекрутингу та навчання персоналу, представниці неприбуткової організації «Power Hub Zug», створеної Швейцарії в 2022 році для допомоги українцям у працевлаштуванні. Зустріч була присвячена тематиці «Різниця працевлаштування в Україні та закордоном».

Основну увагу було зосереджено на побудові стратегії та визначенні мети за системою SMART, яка повинна базуватися на основі специфіки, міри, адекватності, релевантності, термінів досягнення мети. Було запропоновано для ознайомлення два варіанти стратегії: на основі досвіду та без попереднього досвіду роботи.        

Учасники мали змогу ознайомитись з правилами створення ділового профілю в соцмережах, складання структурованого резюме з хронологічною послідовністю, мотиваційних листів  та самопрезентації. Доповідачка виділила ризики, щодо прозорості роботи рекрутингових агенцій.

Після лекції розгорнулася цікава дискусії про застосування міжнародного досвіду в Україні.

Лекція відбулася з ініціативи доцента кафедри психології політології та соціокультурних технологій СумДУ Олени Купенко для майбутніх фахівців із соціальної роботи. Також до заходу долучилися професор Олена Пєхота разом із здобувачами кафедри менеджменту освіти та педагогіки вищої школи Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії та професор Лариса Кальченко разом із здобувачі спеціальності «Соціальна робота» кафедри філософії Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського". Учасники обговорили можливості подальшої взаємодії. 

З матеріалами презентації можна ознайомитися за цим посиланням.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Навчально-науковий корпус, ауд. Н-312

Телефон: (0542) 68-77-32

e-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з сайту кафедри психології,
політології та соціокультурних технологій
посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.